Γεννήθηκα στους Αμπελοκήπους, όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα. Σπούδασα Συντήρηση Έργων Τέχνης και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Έχω εκλεγεί δύο φορές Σύμβουλος του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

Αντιλαμβάνομαι τη πόλη σαν πόλο οικονομικής, κοινωνικής, ιδεολογικής και πολιτισμικής εξέλιξης και πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σύγχρονες δομές και διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά της και την ευημερία της τον 21ο αιώνα.

Επικοινωνία: jyennimata@hotmail.com και 6972095428

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κοινωνική Αλληλεγύη και Παιδεία

Θα παρακαλούσα να μου επιτραπούν ορισμένες παρατηρήσεις στην υπ'αριθμ. 221017/30-10-2012, απόφαση του Δημάρχου του Δήμου Αθηναίων που αφορά στην ανάθεση αρμοδιοτήτων των συμβούλων της πλειοψηφίας. Απόφαση 221017/30-10-2012

Παρατηρώ ότι υπάρχει κατακερματισμός ειδικά στα θέματα Κοινωνικής Αλληλεγύης και Παιδείας.

Στην Κοινωνική Αλληλεγύη
1. Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με αρμοδιότητες των διευθύνσεων Κοινωνικής Αλληλεγύης και Υγείας
2. Σε σύμβουλο ο Κόμβος Κοινωνικής Αλληλεγύης
3. Σε σύμβουλο το τμήμα υποδοχής και υποστήριξης ευπαθών ατόμων.
4. Ίδρυμα ΒΔΑ
5. 'Ιδρυμα ΚΥΑΔΑ

Στην Παιδεία
1. Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών με αρμοδιότητα την διεύθυνση σχολικών κτηρίων
2. Αντιδημαρχία Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης με αρμοδιότητα τις σχολικές επιτροπές, την φύλαξη και τον καθαρισμό των σχολείων και της κοινωνικής τους υποστήριξης
3. Σε σύμβουλο το τμήμα Δια Βίου Μάθησης.

Αναρωτιέμαι εαν αυτός ο κατακερματισμός βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, την στιγμή που δύο μεγάλες διευθύνσεις, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγύης και Υγείας και η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης έχουν διαφορετικό πολιτικό προϊστάμενο από τα τμήματά τους.

Απο την άλλη σαν τομείς αρμοδιοτήτων του Δήμου, δηλαδή Κοινωνική Αλληλεγύη και Παιδεία είναι κατακερματισμένοι και είναι δύσκολο να αποδόσουν ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό αποτέλεσμα.

Ο νόμος Καλλικράτης είναι σαφής σε αυτό και προτείνει ΝΠΔΔ για τους τομείς Κοινωνικής Αλληλεγύης και Παιδείας ακριβώς γιατί οι τομείς αυτοί για να λειτουργήσουν σωστά χρειάζονται ένα εργοστρεφές οργανόγραμμα που μόνο ένα ΝΠ μπορεί να προσφέρει και όχι μια Αντιδημαρχία.

Όσες φορές έχω προσπαθήσεις να ξεκινήσω μια συζήτηση πάνω σε αυτό, πήρα αόριστες απαντήσεις. Οικονομικά δεν στοιχίζει η δημιουργία ενός ΝΠΔΔ, γιατί τα βασικά κτήρια και υπάλληλοι υπάρχουν ήδη. Με καλύτερη κατανομή θα γίνουν και πιό αποδοτικά. Περισσότερο η υλοποίηση της πρότασής μου, ακυρώνεται απο μία γενική ιδέα "συγχώνευση για οικονομία κλίμακος" και προκαταλήψεων απέναντι σε νομικά πρόσωπα και διοικητικά συμβούλια. Οι προκαταλήψεις όπως είπε και ο Λασκαράτος βλάπτουν περισσότερο εμάς τους ίδιους.

Τζίνη Γεννηματά
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων