Γεννήθηκα στους Αμπελοκήπους, όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα. Σπούδασα Συντήρηση Έργων Τέχνης και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Έχω εκλεγεί δύο φορές Σύμβουλος του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

Αντιλαμβάνομαι τη πόλη σαν πόλο οικονομικής, κοινωνικής, ιδεολογικής και πολιτισμικής εξέλιξης και πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σύγχρονες δομές και διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά της και την ευημερία της τον 21ο αιώνα.

Επικοινωνία: jyennimata@hotmail.com και 6972095428

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, 11-1-2015


     Εξετάζοντας μια πολιτική, οικονομική ή κοινωνική διαδιακασία, ένα προτσές δηλαδή (ή project) μέσα σε έναν πολιτικό σχηματισμό πρέπει, τα όργανα που την όρισαν να κρίνουν την πορεία της. Δηλαδή αυτοί που όρισαν την διαδικασία πρέπει να την κρίνουν, να αυτοκριθούν δηλαδή και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους. Αυτό είναι αυτοκριτική και είναι συλογική διαδικασία.
        Στις ΗΠΑ και στην ΕΣΣΔ, αυτά είναι εκ των ουκ άνευ. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε γίνει πολύ Ευρωπαίοι και μέσα από την ορθοδοξο-καθολικό-προτεσταντική νοοτροπία, έχουμε δόσει στην αυτοκριτική μία έννοια τιμωρίας: "Πήγαινε στο δωμάτιό σου να κάνεις την αυτοκριτική σου και μετά έλα να ζητήσεις συνγώμη και να μου πεις που έκανες λάθος για να σιγουρευτώ ότι κατάλαβες και δεν θα το ξανακάνεις".
       Με αυτή την παρεξήγηση η αυτοκριτική θεωρήθηκε παλαιοκομματικό κατάλοιπο. Χωρίς αυτή όμως είναι όλοι κωλοτούμπες, γιατί κανείς δεν εξηγεί γιατί άλλαξε πορεία. Αφού λοιπόν με μία απαξιωτική συμπεριφορά και τουπέ τα διαγράψαμε όλα ως παλαιοκομματικά, ας τρίψουμε τώρα όλους τους κωλοτούμπες στα μούτρα μας.