Γεννήθηκα στους Αμπελοκήπους, όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα. Σπούδασα Συντήρηση Έργων Τέχνης και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Έχω εκλεγεί δύο φορές Σύμβουλος του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

Αντιλαμβάνομαι τη πόλη σαν πόλο οικονομικής, κοινωνικής, ιδεολογικής και πολιτισμικής εξέλιξης και πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σύγχρονες δομές και διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά της και την ευημερία της τον 21ο αιώνα.

Επικοινωνία: jyennimata@hotmail.com και 6972095428

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΕΚΤΑ-Εκπαίδευση Εθελοντών Δήμου Αθηναίων. Διάσωση στο νερό.

Από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΠΡΟΤΕΚΤΑ- ΠΡΟστατεύω Τον Εαυτό μου Και Τους Άλλους"

Πριν προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε κάποιον που πνίγεται πρέπει πρώτα να καλέσουμε ΒΟΗΘΕΙΑ. Κατόπιν εαν κρίνουμε ότι οι δυνάμεις μας είναι αρκετές, προχωράμε στη διάσωση. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε χωρίς να εμπλακούμε με το θύμα γιατί μέσα στον πανικό του μας βλέπει σαν "σανίδα σωτηρίας" και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πνιγούμε και οι δύο.

Σε περίπτωση που μας επιτεθεί τον αποθούμε ή με τα χέρια ή με τα πόδια. Δείτε κάποιες λαβές:



Εαν μας έχει αρπάξει πολύ σφιχτά και δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε, βυθιζόμαστε μαζί του. Τότε απο ένστικτο μας αφήνει. Αφήνει δηλαδή αυτό που βυθίζεται ψάχνοντας να βρει κάτι ποιό ασφαλές να κρατηθεί.


Σκοπός είναι να προσεγγίσουμε το θύμα από την πλάτη, για να μην κινδυνεύουμε και εμείς οι ίδιοι. Ένας τρόπος είναι στα δύο μέτρα να βουτήξουμε, να του πιάσουμε τα γόνατα και να τον στρίψουμε και στην συνέχεια τον κρατάμε απο τις μασχάλες και τον ακινητοποιούμε. Δείτε σε επίδειξη αργά και μέσα στο νερό






Μια λαβή που μπορούμε να κάνουμε για να ελευθερωθούμε εαν το θύμα μας έχει αρπάξει απο το κεφάλι είναι αυτή εδώ: Πιάνουμε τον καρπό του θύματος με το ένα μας χέρι και με το άλλο πιάνουμε τον αγκώνα του. Τραβάμε προς τα επάνω,  ελευθερωνόμαστε και τον κρατάμε ακινητοποιημένο με το χέρι πίσω απο την πλάτη του. Δείτε:




Ο τρόπος που βουτάμε όταν ξεκινάμε την διάσωση στο νερό είναι ειδικός και σκοπό έχει να μην χάσουμε το θύμα απο τα μάτια μας και να μην βυθιστούμε πολύ.


Το θύμα πρέπει να μεταφέρεται ως εξής:


Όταν φτάνουμε με το θύμα στην ακτή ή στην άκρη της πισίνας, πρέπει να κάνουμε το εξής:

Στο τέλος μεταφέρουμε το θύμα είτε με τον "πυροσβεστικό" τρόπο είτε με τον "σταυρό"
Εννοείτε όχι εγώ!!!!

 



Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμμετέχουν στο ΠΡΟΤΕΚΤΑ του Δήμου Αθηναίων και κυρίως τον ΘΩΜΑ.