Γεννήθηκα στους Αμπελοκήπους, όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα. Σπούδασα Συντήρηση Έργων Τέχνης και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Έχω εκλεγεί δύο φορές Σύμβουλος του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων και στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

Αντιλαμβάνομαι τη πόλη σαν πόλο οικονομικής, κοινωνικής, ιδεολογικής και πολιτισμικής εξέλιξης και πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε σύγχρονες δομές και διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά της και την ευημερία της τον 21ο αιώνα.

Επικοινωνία: jyennimata@hotmail.com και 6972095428

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πολιτική Πολιτισμού - Ανταλλαγή Εκθέσεων





Description: C:\Users\Admin\Pictures\Murariu prosklisi.png Η πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα, διοργανώνει μια έκθεση. Απο την πρόσκληση και μόνο, μαθαίνω ότι οι Ρουμάνοι έχουν έναν άγιο μάρτυρα που υπήρξε και κυβερνητης και ήταν προστάτης των τεχνών και του πνεύματος. Ο Δήμος Αθηναίων φυσικά και διαθέτει το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» για την πραγματοποίηση της. Η ερώτηση είναι: Έχουμε δικές μας εκθέσεις που προωθούμε στο εξωτερικό κάνοντας γνωστό το ελληνικό πολιτιστικό προϊόν;  

Βέβαια δεν είναι ευθύνη του Δήμου Αθηναίων να επιλέξει τι θα προωθηθεί στο εξωτερικό ως ελληνικό πολιτιστικό προϊόν. Τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Εξωτερικών πρέπει να φροντίσουν γι’αυτό.

Ο Δήμος Αθηναίων όμως, όπως και κάθε Δήμος ή Περιφέρεια θα έπρεπε να έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια ανταλλαγή σε τέτοιες περιπτώσεις. «Ευχαριστώς να φιλοξενήσουμε την έκθεσή σας! Επι τη ευκαιρία έχουμε και εμείς μια έκθεση, θα μπορούσατε να την φιλοξενήσετε στην χώρα σας;»

Με τον τρόπο αυτό εταιρείες όπως η Eurobank θα έχουν την ευκαιρία να χορηγούν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εκθέσεις στο εξωτερικό, εκτός απο ξένες εκθέσεις στο εσωτερικό.

Description: C:\Users\Admin\Pictures\Murariu prosklisi.png